Wie ben ik…

Mijn naam is Gerald Gijsbertsen, woonachtig en geboren in Ermelo.
In 1992 ben ik in dienst gegaan bij de Koninklijke Landmacht voor mijn dienstplicht. In 1993 was ik de derde lichting bij de Luchtmobiele Brigade, waarmee ik in juli 1994 deel van Dutchbat II gelegerd was in de enclave Srebrenica.

Na terugkomst veel verzwegen, wat er tijdens een oefening in 1996 uit kwam. Ik heb destijds hulp gehad van een psycholoog en in 1998 heb ik de dienst verlaten!
In 2004, toen mijn ex-vrouw mijn net geboren zoontje ontnam en mij liet vechten om hem te kunnen zien, wat ontaard in een vechtscheiding. Hierdoor kwam mijn trauma weer boven.
Ik ben twee keer, drie maanden intern in het Centraal Militair Hospitaal opgenomen op de afdeling Psychiatrie en na een intensieve behandeling voor mijn Post Traumatisc Stress Syndroom van ruim één jaar, heb ik mijn grootste angst overwonnen.

Natturlijk wel last, maar het is te handelen! Natuurlijk nog steeds verdriet, maar daar is mee te leven! Nog steeds stress-momenten of schrikken, maar te overzien! Ik heb door mijn behandeling léren leven met mijn ziekte PTSS!

Mijn oudste zoon, geboren in december 2003, heb ik sinds medio 2005 niet meer in mijn armen mogen houden! Dit omdat mijn ex, ondanks dat ik het gelijk hebben gekregen bij de rechtbank en een goede omgangsregeling is afgedwongen, deze regeling tegen werkt, omdat mijn ex-vrouw vindt, dat zij boven de wet staat en niet aan deze regeling mee werkt.

Tja, ‘gevechten’ voer je héél je leven! Missies gaan door, ook al heb je ze overwonnen!

Ik ben hertrouwd, heb een stiefzoontje en onze jongste is geboren in 2009, maar mis hem dagelijks. Inmiddels voor het eerst in 2015 (na 20 jaar) terug gegaan naar de enclave.. Terug naar mijn trauma..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s